torstai 29. huhtikuuta 2010

Golgata

Olimme kymmenpäisellä joukolla Porissa pariviikkoa maaliskuussa. Taikatalo-projektin lisäksi (josta myöhemmin lisää) palelimme ja rehkimme keski-Porin kirkon pihalla, jonne kohosi lopulta Golgata hakitelineistä, tasoista (vanhoja penkkejä Pori Jazzeilta), vanerilevyistä ja trukkilavoista ja iskettiin mukaan vielä kolme ristiäkin. Ristejä lukuunottamatta koko höskä päällystettiin imuhuovilla.
Varsinaisesti Golgata rakennettiin Porin seurakunnan Ristin tie -näytelmää varten.
Rakennelma oli reilut kolme metriä korkea ja n. kymmenen metriä leveä. Alunperin työnjohdon suunnitelmana oli saada rakennelma valmiiksi kahdessa-kolmessa päivässä, mutta mutkia tuli matkaan ja työ meni neljälle päivälle. Edellisvuoden ristien tukitelineet olivat kadonneet jonnekin, vaikka niiden piti olla tallessa. Uudethan siinä jouduttiin tekemään.
Osallistuin rakentamiseen kasaamalla hakitelineitä, kantamalla trukkilavoja, sahaamalla oikean kokoisia vanerilevyjä (tai Anu sahasi, minä toimin painona), sahaamalla ja kokoamalla tukikehikkoja, kiinnittämällä kantoliinoja tukemaan rakennelmaa ja lopulta imuhuopien naulaamista kiinni. Pyörin myös välillä Jannen apuna kiinnittelemässä mm. Jeesuksen ristiä yms. Yhtenä päivänä jouduin kuitenkin olemaan pois kipeäksi tulemisen vuoksi.

Kuvista kiitos mm. Anu, Milla, Paula

Ei kommentteja: