keskiviikko 5. toukokuuta 2010

ARX hippalot ja tuhkimotarina

Yksi tämänhetkisistä projekteista pajalla on Arx Hippalot -projekti, joka pidetään Hämeenlinnassa.
Alunperin hommani ARX-projektissa oli maalata kaksi n. 4mx6m kangasta, fondia, joissa olisi ollut karikatyyrityyppinen kaupunkisiluetti. Kyseisiä fondeja tulee ARX-projektiin kyllä, mutta pelkkä kaupunkisiluetti jätettiin syystä tai toisesta pois. Saara maalaa yhden fondin, jossa siluetin lisäksi on kattoterassin aita ja Kiia maalaa kaksi fondia jotka esittävät ullakkohuonetta.
Ennen kuin sain tiedon siitä, ettei "minun" fondejani tehdäkään, sain välitehtäväksi vetää uusiksi edellisvuoden ARX-kahvilakyltit. Tehtävänäni oli suunnitella ja toteuttaa "Ullakkokahvilalle" logo kyseisiin kyltteihin. Aiemmin ARX-tapahtumassa oli jokin "Kahvila Harakka". Kyltteihin oltiin maalattu nuoli, sulka ja teksti. Vedin ykköspohjamaalia pari kerrosta niin johan peittyi vanhat maalaukset.
Piirtelin joitain vaihtoehtoja työnjohtajalle Marpalle logoehdotuksiksi, joista Marppa valitsi kuvissa näkyvän. Se koittaa esittää siis ikkunaa, josta paistaa valo läpi. Koska maalaustaitoni ovat vielä jokseenkin puutteelliset ja halusin kylteistä kuitenkin hienot, delekoin maalaustehtävän Kiialle, jolla ei ollut tekemistä sillä hetkellä. Kiia on siis maalannut kolmeen kylttiin molemmin puolin tuollaisen ikkunan ja minä olen maalaamalla kirjoittanut tekstit niihin. 
Valmiita kylttejä oli vain kaksi ja kolme tarvittiin. Kiia ehti ahkerana tyttönä väsätä kolmannen, pohjamaalata ja maalata ikkunatkin siihen. Nyt kolmas kyltti odottaa enää minun kosketustani, eli "ullakkokahvila" teksti pitäisi siihen vielä maalata.


Tällä hetkellä työskentelen Tuhkimo-projektissa. Tehtäväkseni tuli suunnitella kaksin istuttava valtaistuin (me tehdään paljon valtaistuimia.....) ja tehdä se. Sain Piian avukseni hommaan. Suunnitelmat ja mitat on tehty, huomenna käymme Piian kanssa hakemassa materiaalit. Lisäksi pitäisi ilmeisesti tehdä myös jokin fondi istuimen taustalle.

Ei kommentteja: