teatteriveistos: kettu
Jokainen tekee lavasteella teatteriveistoksen styroksista. Veistoksessa käytetään mallia, joka etsitään ensin netistä (kuva). Kuvan pohjalta tehdään plastoliinistä tai savesta pienoismalli, josta otetaan kuvat ainakin edestä ja sivusta, mahdollisesti myös ylhäältä. Näiden kuvien perusteella tehdään kalvo, joka heijastetaan styrokspalikkaan. Ääriviivat piirretään ja sitten palikka leikellään ääriviivojen mukaan ainakin edestä ja sivusta sellaisella..... styroksia sulattavalla kuumalla rautalanka härpäkekoneella. Kun isoimmat ylimääräiset palat on sulatettu pois, jäljelle jääneestä ääriviivastyroksmötikästä näkee jo veistoksen perusmuodot. Sitten aletaankin veistelemään niin alkuperäistä kuvaa, kuin pienoismalliakin katsellen.
Tämä on minun veistokseni - kuinka yllättävää minulle - teen kettua (alunperin piti tehdä huilua soittava lapsifauni, mutta........ ei siitä sen enempää). Minun pitää vielä hieman veistellä sitä, mutta kun veistely on tehty, aletaan paperoimaan koko mötikkää. Eli se on minulla seuraavaksi edessä.
Paperointiin tarvitaan voimapaperia sekä vesiliimaseosta. Koko veistos peitellään voimapaperinpaloilla, jotka on liuotettu vesiliimaseoksessa. Kun veistos on saanut kauniin paperirusketuksen ja on käsittelystä kuiva, pistetään mahd. toinen kerros. Kun se on kuiva, hiotaan ylimääräiset rypyt pois, voin kertoa että lopputulos on aika... kiiltävä! Tämän jälkeen veistos pohjamaalataan. Jos lopputuloksesta haluaa esim. kultaisen, kuten minä haluan ketustani kultaisen, pohjamaalaan ketun ensin jonkinsortin tummahkon punaiseksi, ja maalin kuivuttua sprayaan kultaa päälle.
Pistän kuvaa lisää jahka alkaa valmistumaan.
vaahtomuovieläin: kettu
Ja miten yllättävää, jälleen yksi kettu minulta! Syksyllä aloitimme siis tekemään vaahtomuovista eläimiä. Valitsin ketun. Tätä hymyveikkoa pitää vielä viimeistellä, sitten hommaan sille turkin ja "puen sen turkkiin", jonka jälkeen kaappaan sen kotiin vahtiketuksi :D Kuvassa elikon kanssa Jonna.
Vaahtomuoviveistely toteutuu niin, että vaahtomuoviin piirretään ääriviivaat sivulta ja mahd. myös ylhäältä, jonka jälkeen veistetään isoimmat turhat palat pois ja sitten aletaan saksimalla tekemään tarkepia muotoja ja yksityiskohtia. Turkki käsittääkseni ommellaan lopuksi, tai sitten vaahtomuovin pinnan voi käsitellä kontaktiliimalla, jota on helppo esim. maalata ja se antaa vähän kovemman pinnan.
Lisäksi olemme aivan alkusyksystä tehneet puukehykset, jotka päällystettiin liimahiekkaseoksella ja maalattiin. Kehyksiin sai pistää myös kuvan. Valitettavasti tästä harjoituksesta en omaa kuvia.
1 kommentti:
Ai ku on hehkeitä kuvia musta.. <3
Lähetä kommentti